Hej och varmt välkommen till Pets In Peace!

Idéen till Pets In Peace kom en helt vanlig, svensk gråmulen dag när jag satt och slösurfade på mobilen på väg till jobbet. Jag hittade en artikel som handlade om ett litet familjeföretag i Seattle, USA, som gjorde handblåsta minnesskulpturer i glas till personer som förlorat en anhörig. Det var alltså mänsklig aska de använde sig av!

Wow, tänkte jag, vilken grej – undrar om man skulle kunna göra det i Sverige? Klart man kan, men nånting fick mig att tveka inför att handskas med, och ansvara för, mänsklig aska. Då kändes aska från husdjur som en bättre väg. Att många husdjursägare låter kremera sitt avlidna husdjur är ju dessutom inget ovanligt, men vad händer med askan sen? Kanske man kunde göra nånting mer av askan än att förvara den i en urna. Ett konstverk. Nånting vackert till glädje för ägaren och som en hyllning till en avliden djurvän?

Resan har precis börjat. Det är hösten 2017 och det är återigen en helt vanlig svensk, gråmulen dag, men de första produkterna är nu klara och webbshoppen är öppen! Jag hoppas att du som kund ska hitta hit och tycka om det du ser

Jenny Lagerlund, grundare av Pets In Peace